Ja maar… waaróm zou ik gaan opruimen?

Ja maar... waaróm zou ik gaan opruimen?

Het is weer dinsdag, dus is het weer tijd voor een blogbericht! En vandaag wil ik het even gaan hebben over de handeling van het opruimen en organizen zelf. Want soms krijg ik gewoon de vraag: “maar waarom zou ik gaan opruimen, waarom zou ik daar tijd en geld in moeten steken?”. Allereerst wil ik even zeggen dat niets een verplichting is. Uiteraard. Maar ik kan je wel uitleggen wat het voor je kan doen. Want ook al lijkt het misschien niet zo voor de hand liggend (het is “maar” opruimen), het kan je echt veel opleveren!

1. Je hebt meer ruimte.
Als je ervoor kiest om op te gaan ruimen en je te ontdoen van spullen die je niet of zelden gebruikt, dan levert het je in eerste instantie ruimte op. En dat klinkt allemaal niet zo spannend, maar ervaring heeft mij geleerd dat veel mensen zich door deze nieuw verkregen ruimte zich mentaal lichter voelden. Ruimte in huis betekent ook vaak ruimte in je hoofd. Het feit dat je weet dat er minder spullen stof staan te vangen en staan te verpieteren in kastjes die bijna niet meer dicht kunnen, geeft rust. Eerlijk waar!

2. Je vind je spullen makkelijker terug.
Hoe fijn is het dat je je spullen direct terug kunt vinden? Ik vind het in ieder geval ontzettend fijn. Ik hoef minder lang te zoeken, mijn vriend hoeft minder lang te zoeken en dat betekent eigenlijk gewoon dat we minder op elkaar hoeven te mopperen als we bijvoorbeeld de deur uit moeten. Het gebeurt nu namelijk niet meer zo vaak dat hij zijn sleutels kwijt is, aangezien we daar nu gewoon een vaste plek voor hebben. Dat klinkt toch prettig? Ik kan je vertellen dat dit ook echt zo is. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk dat je na het zoeken niet hoeft op te gaan ruimen omdat alle andere spullen nu door de woonkamer verspreid liggen, omdat je nu dus niet elk kastje en laadje na hoeft te gaan.

3. Je houdt meer tijd over voor vrije tijd.
De meeste mensen die ik spreek, zijn geen fan van schoonmaken. En ook daar kan ik he-le-maal inkomen, mijn hobby is het namelijk ook niet! Maar het is een nog vervelendere klus als je wilt afstoffen, maar eerst al je spullen van zijn plek moet halen. Hoe minder er staat, hoe sneller je er vanaf bent! En daarmee blijft er dus tijd over voor de leukere dingen in het leven. Aangezien het weer lente is, roepen de terrasjes toch wat meer. En daar heb je gewoon tijd voor als je minder in je huishouden hoeft te doen.

4. Je wordt je bewuster van je spullen.
Als je begint met opruimen kan het zijn dat je merkt dat je toch wat moeite hebt om afscheid te nemen van je spullen. Ze hebben een grip op je. Maar ik weet dat zodra je begint, het uiteindelijk steeds makkelijker gaat! Je hecht je er minder aan, waardoor je betere keuzes kunt maken in wat je weg wilt doen én wat je graag wilt houden (want je hoeft heus niet je hele inboedel weg te doen). Veel klanten merken ook dat ze daarna minder snel nieuwe spullen aanschaffen. Er wordt bewuster over nagedacht, en alleen als ze er direct een plek voor weten én ze er daadwerkelijk gelukkig van worden komt het in huis. En dat geeft een gevoel van controle over je eigen leven. En dat gevoel is heerlijk!

Email
Facebook
Google+
LinkedIn
Pinterest
Twitter
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *