Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Je mag mij altijd een berichtje sturen, zodat ik je vraag kan beantwoorden! 

Wat moet ik zelf voorbereiden?

Je hoeft zelf niets voor te bereiden als je me inhuurt als Professional Organizer. Je hoeft van te voren niet op te gaan ruimen, want dat is écht niet nodig. Het is voor mij van belang om júist de knelpunten te zien, en hier hoef je je absoluut niet voor te schamen. Huur je me in als vastgoedstylist, dan kan het zijn dat ik tijdens het intakegesprek gevraagd heb om een paar punten aan te pakken. Dit wordt echter altijd in overleg gedaan! Het enige dat jij verder hoeft te doen is geen andere afspraken in te plannen en eventueel oppas te regelen voor kinderen, zodat wij ongestoord aan de slag kunnen gaan. 

Kan ik ook een afspraak inplannen in de avond of in het weekend?

In principe kunnen er alleen afspraken gemaakt worden op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. In overleg bied ik ook mijn diensten op zaterdag aan. 

Moet ik zelf opbergmateriaal aanschaffen?

Ik probeer altijd te werken met de materialen die je al hebt, en zelf heb ik ook altijd kleine organizing materialen bij. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kan het zijn dan we wat aan moeten schaffen. Dit gebeurt wel altijd in overleg! We kunnen samen kijken naar wat je nodig hebt. Je kunt er dan voor kiezen om mijn dienst “hulp bij shoppen” te gebruiken. Hierbij shoppen we samen online of in de winkel zelf. Wil je dit liever zelf doen? Dat kan! Ik adviseer je dan gewoon wat je nodig hebt en waar je die het beste kunt halen. Uiteraard hou ik rekening met je budget. 

Werk je in heel Nederland?

Ik werk in West-Brabant en Zeeland. Woon je verder weg? Dan beveel ik graag één van mijn collega’s aan. Deze kun je vinden op www.nbpo.nl en www.cnvv.nl.

Wat als ik onverwachts de afspraak moet afzeggen?

Afzeggen kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de afspraak. Bel je later af? Dan worden de volledige kosten van de afspraak in rekening gebracht.

Wie beslist er of er wat weggegooid wordt?

Dat beslis jij uiteindelijk altijd zelf! Ik begeleid je enkel met het maken van de beslissing, maar jij bent degene die de keuze en verantwoordelijkheid blijft houden. 

Maakt een Professional Organizer ook schoon?

Nee, ik ben geen schoonmaakster of huishoudster. Wél zullen we de plek waar we op dat moment mee bezig zijn even afstoffen als we er toch bezig zijn. Soms is dat namelijk makkelijker als de plek op dat moment toch al leeg is.

Hoe ga je om met vertrouwelijke informatie?

Ik heb een beroepsgeheim, wat inhoud dat ik nóóit met derden bespreek wat we hebben gedaan en wat ik onder ogen heb gekregen. Je krijgt ook altijd voor aanvang van onze afspraak een door mij ondertekend formulier. Voor gevoelig papierwerk heb ik standaard een papierversnipperaar bij, zodat ook dat discreet afgevoerd kan worden. 

Wat als jij per ongeluk iets stuk maakt?

Voor dit soort situaties ben ik verzekerd. Speciaal voor dit soort situaties heb ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Wel moet dit binnen 14 dagen schriftelijk worden gemeld. Na deze termijn vervalt het recht op schadevergoeding. 

Kan ik gebruik maken van mijn Persoonsgebonden Budget?

Dat is mogelijk. Je kunt met je PGB de hulp van een Professional Organizer inkopen. Kijk voor meer informatie hier. Dit kan worden aangevraagd bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Door het hanteren van een “zorgovereenkomst met een freelancer” heb je geen werkgeversverplichtingen in het kader van de belastingdienst.

Kan ik de BTW aftrekken?

Als je werkt als ondernemer, dan zijn de gemaakte kosten inderdaad aftrekbaar. 

Wanneer ontvang ik de factuur?

Je ontvangt binnen 14 dagen een factuur. Dit kan via de mail of via de post, dat ligt eraan wat jij als voorkeur hebt aangegeven. Deze factuur dient ook binnen 14 dagen voldaan te worden, en op al mijn diensten zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN actief. 

Kan ik in termijnen betalen?

Dit wordt in principe niet gedaan, tenzij hier een zeer goede reden voor is. Neem in dat geval vóór aanvang van de afspraak even contact met mij op. 

Kan ik een organize-sessie cadeau doen?

Dat kan zeker! Ik heb cadeaubonnen en waardebonnen te koop. Wel is het handig dat de ontvanger van de bon daadwerkelijk hulp wil, anders is het weggegooid geld. Kijk in de webshop om de bonnen te kunnen bestellen.